srijeda, 5. siječnja 2011.

slučajno postali BOLESNO BOGATI


Prokleti srećkovići: Biznis koji im je donio milijune
KAKO se obogatiti na pametan način? Prva stvar, ali i ona najteža, je prava ideja koju će svijet "popušiti", a vi na njoj zaraditi. Ista stvar se dogodila i nenadanim bogatašima koji su se prvi sjetili prodati ono što je drugima bilo blesavo.
Zaradio prvi milijun za pet mjeseci
Tada 21-godišnji student Alex Tew nije ni slutio koliko će bogatstvo priskrbiti jednostavnom idejom kako sakupiti novac za svoj studij. Naime, napravio je internet stranicu koja se sastojala od mreže 1000x1000 piksela te je odredio cijenu jednog piksela za svaku reklamu po cijeni od jednog dolara.
Svaki piksel je link na reklamiranu stranicu. Bilo je potrebno samo pet mjeseci da Alexov račun bude deblji za 1.037.100 dolara što mu je bilo dovoljno da plati studij. Nakon Alexa pokrenuta je lavina kopija njegove stranice od kojih je većina ubrzo propala.
Klinci uvijek donose veliku lovu
U marketingu je poznato da se zarada krije u djeci, što je na dobar način iskoristio Byron Reese, koji je započeo sa svojim "poslom" 2001. godine, kad je otvorio internetsku stranicu "SantaMail". Zakupi je zamišljenu poštansku adresu Sjevernog pola, glumi da si Djed Božićnjak i naplati deset dolara roditeljima za svako pismo koje pošalješ kao odgovor njihovoj dječici - to je bio njegov magični recept. Rezultat je provjeren i učinkovit - klinci su diljem svijeta oduševljeni kad im roditelji pokažu pismo koje su dobili direktno od Djeda Božićnjaka.
A kada ta ista dječica odrastu i otkriju kako sijedi bradonja ne postoji, i ona se mogu nadati lovi - tužbe za prijevaru i duševnu bol nanesenu tijekom djetinjstva dušu su dale za zgrtanje love.
Tko ne troši na sebe, troši na svog psa
Jedna od najglupljih, ali i najboljih ideja za biznis svakako su "Doogles". Ako se ne zarađuje na djeci, onda se gađa na ono što je drugo po redu ljudima najmilije - njihovi kućni ljubimci, u ovom slučaju psi.
Napraviti naočale za pse i prodavati ih online stvarno postavlja pitanje kako je izumitelje te "debilane" stvorilo milijunašima. No, činjenica je da se vlasnicima pasa može prodati sve i svašta pa zašto ne onda biti jedan od onih koji na tome zarađuju.
Zarada temeljena na HIV pozitvnim osobama
Ne toliko smiješan način zarade, ali dovoljno lud da bi se našao na ovoj listi je internet stranica PositivesDating.com koja spaja parove koji su HIV pozitivni. Paul Graves i Brandon Koechlin pomislili su da bi netko poželio za svog partnera HIV pozitivnu osobu, što i nije tako loše ispalo jer su 2006. godine međusobno podijelili preko 150 tisuća dolara.
Broj članova njihove stranice bliži se 100.000, a poslovanje i dalje raste. Ako su HIV pozitivne osobe etiketirane u društvu, najbolji način borbe protiv netolerantnog društva jest udruživanje.
Plastična koščica donijela milijun
Jedna od najluđih stvari je zarada na tradiciji Dana zahvalnosti koji je poseban događaj u Americi. Unatoč redovitim svađama i okupljanju rodbine koja se ne podnosi, iza svega toga postoji nešto zabavno. Tradicija lomljenja kosti iz purice koja je u obliku slova Y seže davno u prošlost.
Naime, uobičajeno je da na Dan zahvalnosti stol krasi i divna purica u kojoj se nalazi samo jedna koščica koju prime dvije osobe i - potežu, naravno onaj kojem ostane veći kraj u ruci njega očekuje sreća ili će mu se ispuniti neka želja. Ken Ahroni prvi je pokušao prodati ideju plastičnih purećih kosti što se na kraju ispostavilo kao unosan biznis. Dnevna proizvodnja plastičnih kostiju porasla je na 30.000, a godišnja zarada na milijun dolara. Ovo su samo neke od ideja koje su pojedincima donijele zaradu gotovo preko noći zahvaljujući "hrabrosti", ili čemu već", što je netko bio dovoljno lud da svoju još luđu ideju pretvori u nešto stvarno.

Nema komentara:

Objavi komentar