Poredaj po Cool faktoru Datumu objave
Pašticada s njokima
Reprezentativni dalmatinski specijalitet pojednostavljen se javlja na raznim stolovima, a po ovoj ga recepturi priredite za osobito biranu prigodu i osobito birano društvo.Pita (quiche) od poriluka
I mega-zvijezde poput Sharon Stone, Tine Turner ili Stevena Spielberga oduševili su “kuhinja sunca” kuhara Rogera Vergea i njegov restoran “Le Moulin de Mougins”. Ekipa Vegetine kuhinje oduševila se njegovim specijalitetima s povrćem.Odresci od soje u umaku od gljiva
Što ponuditi vegetarijancima, a da priprema jela ne traži ni nedostupnih namirnica, ni načina pripreme? Soja se pokazuje kao idealna namirnica, s tim da je se može “podvaliti” i isključivim mesojedima!Gravče na tavče
Vitamin A – vitamin ljepote utječe na kožu lica..pridonosi sjaju očiju, kose… a veče količine se nalaze u grahu… žene jedimo grah a manje kupujmo razne kremice…Cous-cous s povrćem
Budete li se ovako hranili, zasigurno ćete doživjeti stotu, a nesumnjivo i beskrajno uživati u lakoći i osebujnom okusu. Jelo dostojno i najsvečanije prigode, vrlo se jednostavno priprema.Krumpir s lukom iz pećnice
Za ovo jednostavno jelo iz pećnice krumpir, luk i šampinjone narežite na tanke ploške, a slaninu na štapiće.Rezanci s brokulom
Ovo je vegetarijansko i lagano iako pomalo nostalgično, jelo nove kuhinje koja je posljednjeg desetljeća, uz ostale namirnice, ponovo otkrila vrlo staro povrće – brokulu.Fini goveđi gulaš
Ljubitelji gulaša tvrde da nema lošeg gulaša. A ovaj fini uistinu je ukusan.Popečci od kelja
Pretvoriti ostatke od ručka u finu večeru pravi je izazov. Želite li proći na ispitu, sjetite se popečaka! Gotovo da nema namirnice od koje se ne bi mogli oblikovati, a posebno je pogodan kelj, u kombinaciji sa sirom.Patlidžani na sicilijanski način
U ovom laganom jelu od patlidžana, osim vegetarijanaca, uživat će i svi koji vole povrće.Pašta za past u nesvist
Piletinu ste, do sada, sigurno probali na milijun načina. Ovo je još jedan, ali kada ovaj probate sve drugo pada u zaborav. Pa da krenemo…Zapečeni makaroni sa sirom i gljivama
Ljubiteljima tjestenine i jela iz pećnice ovo će jelo ući u stalan jelovnik: naizgled uobičajeno, otkrit će se nesvakidašnjim.Musaka /složenac/ od gljiva
musaka od krumipra, kiselog kupusa, mahuna ,paprika, patliđana, tjestenine , na mali milion načina, svaka ..oku lijepa , nepcu slatkaŽemljane knedle u ubrusu
Dodatkom univerzalne Vegete, žemljane knedle dobivaju novu notu. Svi vi koji ste čuli o tome kako je češka kuhinja izvrsna imate dodatni motiv za kušanje. Za cjelovit doživljaj, nazdravite nekim finim češkim pivom.Popečci od graška i pahuljica
Povrtni popečci već dugo zauzimaju važnu ulogu u vegetarijanskoj prehrani. Kombinacije sastojaka zaista su beskrajne, a mi vam predlažemo novitet u obliku popečaka od graška te zobenih i ječmenih pahuljica.
Nema komentara:
Objavi komentar