četvrtak, 6. siječnja 2011.

Ostao bez svega


Ostao bez svega: Kuću mu prodali za samo 10.000 kn

Kuću vrijednu 410.000 kuna banka je ovrhom prodala za male novce. Vladimir je ostao na cesti. Njegova bitka za pravdu trajala je pet godina

Srijeda, 25. 3. 2009.  Piše: Marcela Bratović
Ostao bez svega: Kuću mu prodali za samo 10.000 knNikola Čutuk/VLSud je odlučio i vlasnici se moraju iseliti iz kuće
Bivša supruga Siščanina Vladimira Momčilovića digla je kredit u Slatinskoj banci. Prestala ga je vraćati i ostala dužna 195 tisuća kuna. Imala je tri jamca. Ipak, banka se okomila samo na imovinu njezina supruga. Kuću od 137 kvadrata, s garažom i okućnicom od 650 kvadrata, ovrhom je prodala za samo 10 tisuća kuna. Vladimir je ostao na cesti, a samo dan ranije imao je imanje vrijedno 410 tisuća kuna. Od supruge se razveo. Ona je otišla u Italiju, a on ostao bez adrese. Pet godina spavao je po tavanima i barakama. Ponekad ga nije mogao pronaći ni njegov odvijetnik Zorko Kostanjšek. Sve godine Vladimir se pitao kako je banka profitirala od prodaje njegova bogatstva. Najviše koristi imali su novi vlasnici, koji su njegovu kuću dobili za male novce.
- Prošao bih pokraj svoje kuće i stezalo mi se u grlu - rekao je Momčilović za Večernji list. Za pomoć se obraćao i Europskom sudu za ljudska prava. Ništa. Konačno, pravna Hrvatska ipak je proradila. Ustavni sud je nakon pet dugih godina usvojio Momčilovićevu tužbu. Vlasnici kuće koji su je ovrhom kupili za samo 10 tisuća kuna moraju se iseliti, a kuća će u novu prodaju.

Nema komentara:

Objavi komentar