četvrtak, 6. siječnja 2011.

NAUĆITE ČITATI IZ DLANA


Saznajte budućnost i  kakva ste osoba iz  vlastitog dlana (2. dio)
Postoji vjerovanje da je na vašim dlanovima zapisan cijeli vaš život, pa prema tome i budućnost
Proricanje budućnosti iz dlana ili hiromantija jedna je od najpoznatijih i najkompliciranijih metoda proricanja budućnosti.  Koliko puta u životu ste pogledali u svoj dlan i poželjeli pročitati iz njega svoju budućnost...

Hoćete li imati dug i sretan život, hoćete li se udati, hoćete li biti zdravi, hoće li vas pratiti sreća u životu i hoćete li biti bogati, samo su neka od pitanja na koja bi vaš lijevi, ali i desni dlan trebao odgovoriti. Hoćete li vjerovati u to što kažu vaši brežuljci i crte na dlanovima, na vama je, ali činjenica je da čitanje iz dlana može biti vrlo zabavno. U ovom tekstu pisat ćemo nešto više o linijama na ruci, njihovom položaju i kako iščitati budućnost iz njih. 

Linije na dlanu i njihovo značenje


Svaka linija na ruci ima svoje osobine i značenja, prema obliku i položaju, te u odnosu na druge linije, posebno prema glavnim, koje su ujedno i osnova hiromantije. 
Linije na ruci dijele se na dvije grupe: jedna grupa ima horizontalne linije, a druga više-manje vertikalne linije. Treba ih pažljivo promatrati, kolika je njihova dužina, koji smjer imaju, kakve su boje, u kojim se granicama nalaze, jesu li čiste i jednostavne ili ne. Također, uvijek treba gledati linije na lijevoj ruci, ali treba obratiti pažnju i na desnu ruku, jer su linije na rukama različite i imaju drugo značenje. 

Linija života – počinje između Jupiterovog i Venerinog brijega, kojeg u polukrugu i obilazi. Postoji na svakoj ruci. 
Ako je linija dugačka, čista i neispresjecana, znak je dobrog zdravlja, srčanosti, veselosti, duhovitosti i naravno dugog života. Ako je pak kratka, isprekidana s mnogo kratkih brazdica ili izvijena kao lanac, označava loše stanje zdravlja. Ako je prekinuta na obje ruke, znak je smrtne bolesti, a ako je prekinuta samo na jednoj ruci, znači da ćete preboljeti tešku bolesti. Ako od nje idu ogranci prema kažiprstu, možete se nadati počastima i bogatstvu. Nekoliko bora, koje polaze s Venerinog brijega prema liniji života naglašavaju podložnost zaraznim bolestima. Široka životna linija označava jaku i zdravu osobu, a ako je linija crvena, radi se o vrlo strastvenoj osobi, što ne treba neophodno predstavljati pozitivan kontekst. Žuta linija pokazuje sklonost zaljubljenosti, a crnkasta teškim bolestima. 

Linija glave 
– počinje između palca i kažiprsta i presijeca sredinu dlana, a završava između Marsovog i Mjesečevog brijega. Ova linija pokazuje čovjekov karakter, samopouzdanje, sposobnost u životu i njegov način života. Ako je linija dugačka i čista, označava jak i dobar karakter, te pamćenje. Dopire li do kraja dlana, doživjet ćete duboku starost, ali ne bez truda i životnih teškoća. Ako je krivudava, označava osobu prevrtljive naravi. Ako je linija u obliku polukruga i savijena prema srednjem prstu, predstavlja osobu koja je sklona svađama, a ako je samo na jednom mjestu iskrivljena, predstavlja osobu koja voli znanost. 

Linija srca – Nalazi se ispod samih prstiju i njihovih brijegova. Počinje na Jupiterovom brijegu, a završava ispod Merkurovog brijega. Loš je predznak ako je nemate na ruci. Ukoliko je dugačka, neisprekidana linijama, točkama znači sreću u privatnom životu, a u protivnom nesreću. Ako je linija na počeku jako debela, znak je plodnosti i velike naklonosti drugom spolu. Ako je razgranata na kraju pod malim prstom predstavlja počasti i sretnu starost. Ako se pak od crte odvajaju ogranci k liniji života potrebno se čuvati pretjerivanja u ljubavi, a ako završava između srednje i prstenjaka, znači podložnost kostobolji. 


Linija sreće – često je promjenjiva, pa zato treba paziti gdje počinje, s Marsovog brijega, s korijena ruke, s mjesečeva brijega ili s linije života. Naime, vrlo je važno gdje završava, a najčešća pozicija je u centru šake, u prostoru iznad linije glave, ili u dijelu iznad linije srca ili pak na jednom od četiriju brijega ispod prstiju. 
Ako linija počinje na Venerinom brijegu, označava sreću u ljubavi i u braku. Počinje li na Mjesečevom brijegu znači sreću u putovanjima. Ukoliko je iskrivljena ukazuje na neugodna iskustva od strane dvoličnih ljudi, a završava li na liniji glave, označava dobru i skromnu osobu. Završava li linija sreće na liniji srca, znači sreću u privatnom životu i sretan izbor bračnog druga, a ako se proteže do Saturnovog brijega predstavlja dobru zaradu tijekom života, ali i predstavlja škrtu osobu. Ukoliko linija sreće odozgo ima ogranke označava bogatstvo, a ukoliko se ogranke ima odozdo znači nesreću i zatvorsku kaznu. 

Linija zdravlja – počinje od linije života, prolazi pokraj Mjesečevog i Marsovog brijega i završava na Merkurovom brijegu. Ponekad se spaja s linijom glave. Nema je na svakoj ruci. Često je vrlo slaba i nerazvijena. 
Ako je dobro razvijena i čista, označava zdravlje u svakom pogledu, posebno dobar probavni sustav. Ukoliko nije dobro razvijena, tumačenje je suprotno. 

Ukoliko počinje od životne linije pokazuje razboritu osobu koji će doživjeti dugu starost, a ako izlazi iz Venerina brijega označava sretan brak. Ako je pak spojena s linijom glave, ali ne i sa životnom linijom označava vrlo prosječan život, a ako je linija zdravlja spojena sa životnom linijom, a ne s linijom glave, to obećava veliku sreću, a ako je još k tome dupla, označava vrlo zdravog i zaljubljenog čovjeka. 
Ukoliko linije uopće nema znak je slabih pluća, jetre i općenito lošeg zdravlja.     

Sporedne linije


Linija sunca ili časti – polazi od linije života, k Apolonovom brijegu. Češće se umjesto jedne linije sunca, na Apolonovom brijegu primjećuje više manjih linija, koje se zovu „linije slave“
Ako je linija čista i dugačka, znači sreću kod osoba na visokom položaju. Ženskim osobama ova linija označava sretnu udaju. 

Venerin ili ljubavni pojas
 – počinje između Jupiterovog i Saturnovog brijega, polukružni je i završava između Sunčevog i Merkurovog brijega.
Dugačak, neispravan i isprekidan ljubavni pojas pokazuje osobu koja je veoma naklonjena drugom spolu, a ako je na više mjesta isprekidana brazdicama i točkama, znači da je dotična osoba loše sreće u ljubavi i da u tom području neprestano nailazi na prepreke. Ako pojas počinje ispod srednjeg ili Saturnovog brijega znači da ćete se oženiti s osobom koja je već izgubila bračnog druga ili sa zrelijom osobom. Ako pojas završava pod prstenjakom označava otmjenog bračnog druga. 

Linija braka
 – počinje sa strane malog prsta i ide na Merkurov brijeg. 
Dobro označena jasna linija pretkazuje brak. Ako dolazi bračna ponuda, linija će ići sve od naličja ruke prema malom prstu. Ako je ispod malog prsta označava odbijanje u prosidbi, a ako ide više prema poleđini ruke znači da će mnogi prosci biti odbijeni. Tko nema te linije, šanse za brak su nepostojeće.  

Nema komentara:

Objavi komentar