ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

NAJBRŽI AUTI NA SVIJETU

10. najbržih auta u svijetu
Najbrži automobili na svijetu
1. Ultimate Aero
Brzina: 413 km/h
Snaga: 1183 konja
U knjizi Guinnessovih rekorda upisan je još jedan – najbrži serijski automobil na svijetu. Shelby SuperCars je pri izradi super automobila SSC Ultimate Aero TT za postizanje što bolje aerodinamike, koja je presudna za što višu brzinu, koristio zračni tunel NASA-e u mjestu Langley.

2. Bugatti Veyron
Brzina: 408 km/h
Snaga: 1001 konj
Automobil koji je redefinirao pojmove vezane za superautomobile. Dok njegovi konkurenti raspolažu skučenim, bučnim i prevrućim unutrašnjostima, Veyron dvojici putnika osigurava komfor i ugodu rezerviranu za najluksuznije limuzine.

3. Koenigsegg CCX
Brzina: 402 km/h
Snaga: 900 konja
Koenigsegg Automotive je švedska tvrtka koja se bavi proizvodnjom automobila. Tvrtku je osnovao 1993.g. Christian v. Koenigsegg, s idejom gradnje superautomobila svjetske klase. I u tome je i uspio.

4. Saleen S7
Brzina: 399 km/h
Snaga: 750 konja
Saleen S7 pravi je američki superauto koji svojim performansama i kvalitetom izrade konkurira najboljim super automobilima svijeta kao što su Ferrari, Lamborghini...

5. McLaren F1
Brzina: 386 km/h
Snaga: 620 konja
Automobil koji je stvoren iz samo jednog razloga – kako bi bio najbrži. Beskompromisan proces stvaranja i izgradnje osiguravao mu je ovu poziciju čitavih deset godina tijekom kojih je konkurenciji bio jednostavno nedodirljiv.Superautomobili i velike brzine dio su maštarija svakog zaljubljenika u automobile. Oni su, poput ugroženih vrsta, dovoljno rijetki da uvijek izazovu našu pažnju i da nam nikada ne dosade. Međutim, koje je najbrži? Domosimo vam listu 10 najbržih serijskih automobila na svijetu.


6. Ferrari Enzo
Brzina: 350 km/h
Snaga: 657 konja
Najbrži Ferrari svih vremena ime je dobio po osnivaču legendarnog talijanskog proizvođača. Enzo je proizveden u svega 399 primjeraka.

7. Jaguar XJ220
Brzina: 350 km/h
Snaga: 546 konja
1988. godine na Birminghamskom sajmu automobila otkriven je Jaguar XJ220. Brojka u imenu je označavala maksimalnu brzinu u miljama koju ovaj super auto može postići. Proizvedeno je 271 primjeraka, a prvi je ugledao svjetlo dana 1992. godine.

8. Pagani Zonda F
Brzina: 346 km/h
Snaga: 602 konja
Talijan s njemačkim srcem jedan je od najekstravagantnijih superautomobila u serijskoj proizvodnji. Pokreće ga mercedesov AMG motor zapremine 7.3 litre.

9. Lamborghini Murcielago
Brzina: 343 km/h
Snaga: 633 konja
Ime Murcielago dolazi od bika koji je u borbi bikova u areni u Cordobi preživio 23 uboda mačem i zbog velike strasti i srčanosti matador mu je poštedio život.

10. Porsche Carrera GT
Brzina: 336 km/h
Snaga: 605 konja
Najsnažniji serijski Porsche svih vremena sa središnje postavljenim 5.7-litrenim V10 motorom jedan je od tehnološki najnaprednijih GT automobila ikad. Automobil je gotovo u cijelosti izrađen od ugljičnih vlakana i kompozitnih materijala, a nedavno je sa 1.270 prodanih primjeraka postao jedan od najuspješnijih superautomobila uopće.

Nema komentara:

Objavi komentar