nedjelja, 9. siječnja 2011.

5. najčudnijih hotela

Brojni hoteli nastojati će kreirati "ono nešto" da vam čim bolje ostanu u pamćenju kako bi se vratili opet i još važnije - proširili dobar glas. No ovi hoteli apsolutni su rekorderi po tom pogledu. Predstavljamo vam 5 najčudnijih hotela na svijetu.

5
Žirafina palača
Nairobi, Kenya


Hotel - Žirafina palačaŽirafina palača izgrađena je 1932. Sir David Duncan zamislio ju je u stilu klasične škotske lovačke kuće.
Hotel je smješten izvan grada Nairobi (Kenija), službeno je otvoren 1984.

No nakon što su žirafe izgubile svoje prirodno stanište, sve su prebačene na teritorij na kojem se nalazio i sam hotel. Sada pogađate zašto se Hotel prozvao "Žirafina palača".

Ako ostanete u hotelu najnormalnija je pojava da vam ujutro kroz prozor proviri žirafa, jer ta dugovrata fascinantna bića okružuju cijeli hotel.

4
Hotel - knjižnica
Manhattan, New York


Hotel - knjižnicaSavršen hotel za sve ljubitelje knjiga. 10 katova su označeni prema standardiziranoj Dewey decimalnoj klasifikaciji. Tako da imate jedan kat pun knjiga o umjetnosti, drugi o filozofiji, religiji, matematici itd.

U svakoj sobi također nalaze se knjige koje odgovaraju tematici pojedinog kata.

3
Utter Inn
Jezero Malaren, Sweden


Utter InnNa prvi pogled izgleda kao spremište za alat nasred jezera. No zapravo ova mala crvena kućica tek je ulaz u podvodni "hotel". Sobe se nalaze 4 metra ispod jezera, a silazi se ljestvama.

Soba je puna prozora tako da možete gledati ribice kako veselo plivaju oko vas. Na vrhu pak imate čamac s kojim možete otići u razgledavanje jezera ili obližnjeg otočića.

2
Hotel de Glase - Hotel od leda
Quebec, Canada


Hotel od ledaOvaj zaista unikatan hotel otvoren je od 1. sječnja do 3. ožujka svake godine, a napravljen je u potpunosti od leda!
Apsolutno sve je izgrađeno od leda, čak i kreveti i stolice.

Ono što je najzanimljivije je činjenica da se hotel svake godine mora nanovo graditi.
Hotel de Glase postao je poznat diljem svijeta, a njegova ledena sala za vjenčanja jedna je od 10 najpoželjnijih na svijetu.

1
Hang Nga Hotel
Da Lat, Vjetnam


Hang Nga Hotel Vijetnam
Hang Nga Hotel (ili "luda kuća" kako ga zove lokalno stanovništvo)
sakriven je u planinskom gradiću Da Lat. Ovaj hotel zaista je ekstravagantan primjer arhitekture, pogotovo ako uzmemo u obzir da Vijetnam i nije baš neka zemlja koja bi bila sklona radikalnoj arhitekturi.

Unutrašnjost hotela pomalo nalikuje na labirint. kroz duge hodnike naići ćete na krletke sa velikim pticama, ali i životinje u kavezima.
Sve skupa pomalo nalikuje na neku pustolovinu iz bajke.
Sasvim dovoljno da zasluži mjesto kao broj 1 među najčudnijim hotelima svijeta.

Hotel Hang Nga izvani
Hotel Hang Nga izvani
Hotel Hang Nga iznutra
Hotel Hang Nga iznutra

Nema komentara:

Objavi komentar